Työvalmennussäätiö Avitus

Apua elämänhallintaan, työ- ja toimintakykyä

Etsivä nuorisotyö

 

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on ohjata ja neuvoa 15 - 29-vuotiaita nuoria

 • jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella
 • tarvitsevat tukea tavoittaakseen julkisen sektorin palvelut
 • tarvitsevat tukea kiinnittyäkseen tarjolla oleviin palveluihin
 • ovat syrjäytyneet tai vaarassa syrjäytyä
 • ovat vaarassa keskeyttää tai jo keskeyttäneet toisen asteen opinnot
 • tarvitsevat tukea ja ohjausta arjenhallintaan
 • eivät saa toisen asteen opiskelupaikkaa

Asiakkaat ohjautuvat etsivän työn piiriin sosiaalityön, mielenterveyskeskuksen, TE-toimiston, oppilaitosten ja perusopetuksen kautta, myös nuori itse tai nuoren läheinen voi olla yhteydessä etsiväntyö ohjaajiin suoraan, mikäli huoli nuoresta nousee.

Koulutuksen järjestäjille tuli 1.1.2011 lakisääteinen velvoite luovuttaa tiedot salassapitosäädöksistä huolimatta, mikäli alle 25-vuotias tuen tarpeessa oleva nuori keskeyttää opinnot ammatillisessa koulutuksessa tai lukiokoulutuksessa ja nuori on ilman jatkosuunnitelmia.

Tarkoituksena on, ettei nuori jää ajelehtimaan tyhjän päälle, vaan hän saa tukea ja ohjausta yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti, juuri silloin kun hän sitä tarvitsee. Etsivät tapaavat nuoria muun muassa kouluilla, nuoren kotona tai viranomaistapaamisissa.
Työ toteutetaan työparityöskentelynä ja tavoitteena on olla käytettävissä juuri silloin kun nuori tarvitsee ohjausta.

Etsiväntyön ohjaaja tekee kiinteää yhteistyötä eri yhteistyötahojen kanssa sen mukaan mikä on nuoren sen hetkisen tilanteen kannalta tarkoituksenmukaista.

Toimintaa rahoittavat Opetus- ja kulttuuriministeriö (valtionavustus etsivään työparitoimintaan) ja Jämsän kaupunki. Etsivää nuorisotyötä toteutetaan työparityöskentelynä.

 

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Seppolantie 5, 42100 Jämsä ja Keskuskatu 10-12, 42100 Jämsä

 

 

Avoin ryhmä toiminta 

Nuorten aikuisten omajuttu järjestetään kaupungin nuorisotila Raitilla maanantaisin klo 15-17. Toiminnassa mukana kaupungin  nuorisopalvelut, 4H-yhdistys ja Avituksen nuorten palvelut.

Toiminta jatkuu maanantaina 6.2.2023.

Nuorten aikuisten omajuttu on kohtaamispaikka 16-29 -vuotiaille nuorille. Voit tulla kahvikupposelle, pelailemaan pelejä, juttelemaan aikuisten ja muiden nuorten kanssa, saamaan ohjausta ja tukea sinua mietityttäviin asioihin sekä erilaisten hakemusten täyttämiseen. Voit vain tulla, ei tarvitse olla välttämättä mitään asiaa.  Toiminassa myös suunniteltua ohjelmaa, johon voit haluteassasi osallistua. Nuorten aikuisten omajuttu toimii nuorisotiöa Raitilla Keskuskatu 2-4 (käynti Talvialantien puoleisen sisäpihan eli Forumin takaparkkipaikan kautta).

 Jos tarvitset muuten ohjausta, niin ole rohkeasti yhteydessä

Etsivätyö Maija Haromo 040 139 1555, Mirva Järvinen 044 420 2637, Päivi Siili 040 170 5111, Yksilövalmennus Tanja Ukkonen 040 561 4827 ja LuovaStartti Kaisa Rantala 044 717 7642, Saara Martikainen 040 5777 672
Puhelinnumeroilla tavoitat myös Whatsappista.

  

 

Nuorten palvelut

 • Etsivä nuorisotyö

    Etsivän nuorisotyön tehtävänä on ohjata ja neuvoa 15 -...

 • LuovaStartti

  Hei, kaipaatko päiviisi tavoitteellista ja arjenhallintaa...

 • Yksilövalmennus

  Nuorten työvalmennusta kehittävä hanke, jota rahoitetaan...

Tuoteuutuuksiamme