Työvalmennussäätiö Avitus

Apua elämänhallintaan, työ- ja toimintakykyä

Avotyö

Avotyö

Avotyötoiminta on tavallisilla työpaikoilla toteutettavaa työtoimintaa. Avotyöntekijät työskentelevät erilaisissa tehtävissä kaupungin palveluyksiköissä sekä yrityksissä. Avotyön työaikaan vaikuttavat työntekijän voimavarat ja työnantajan tarpeet. Työajasta sopivat työntekijä, työnantaja ja avotyöohjaaja. Avotyöntekijä voi työskennellä osan viikosta työpaikalla ja osan säätiön toimipisteessä. 

Avotyöt voidaan aloittaa harjoittelujaksolla, jonka pituus on 1-2 kuukautta. Jakson aikana opetellaan työtehtäviä ja työyhteisöön sopeutumista. Avotyö antaa mahdollisuuden tutustua työelämään ja kuulua työyhteisöön. 

Työpäivän pituus vaihtelee 1-8 tuntiin, 1-5 päivää viikossa. Avotyötoiminnasta saa työosuusrahaa. Työosuusrahalla ei ole vaikutusta muiden sosiaalietuuksien määrään. 

Avotyötoimintaa järjestetään kehitysvammaisten erityishuoltolain tai sosiaalihuoltolain perusteella.  Avotyöntekijällä on oikeus ilmaiseen kuljetukseen työpaikalle, jos avotyötoiminta perustuu kehitysvammaisten erityishuoltolakiin. 

 

Valionkadun toimipiste

 • Liikkuva paja

  Toiminnan tavoitteena on Avituksen asiakasryhmien...

 • Toiminta

  Järjestämme kuntoutus- ja työvalmennuspalveluja...

 • Avotyö

  Avotyötoiminta on tavallisilla työpaikoilla toteutettavaa...

 • Myymälä

  Valionkadun myymälässä myydään pääasiassa oman tuotannon...

 • Päivätoiminta

  Päivätoiminnassa toimii kolme pienryhmää. Päivätoiminnan...

 • Kokoonpano- ja pakkaustyöt

  Kokoonpano- ja pakkausosastolla teemme alihankintana...

Tuoteuutuuksiamme